Leasing

Blue Cars A/S samarbejder med den førende leasing aktør i Danmark og derved sikrer vi at vores kunder får den optimale samarbejdspartner når ønsket er leasing af den næste bil.

Hvorfor lease?

Billeasing er stadig nyt og uprøvet territorium for mange, så det kan være en svær beslutning, hvis man altid har været vant til at købe.

De store fordele ved leasing er, at forpligtelserne er få, og som oftest er der ingen uforudsete udgifter at bekymre sig om, så det kan være nemmere at få økonomisk overblik og stabilitet. De månedlige betalinger er ofte lavere end ved billån, og så er det nemt at skifte bil ofte – det kan gøres efter hver endt leasingaftale, og det står leasingtageren fuldstændig frit for, om den næste bil skal leases eller købes. Det betyder også, at et nyt leasingmål kan indrettes efter eventuelle ændringer i forhold omkring personlig økonomi.

Kort kan fordelene ved leasing opsummeres med:

 • Ingen uforudsete udgifter
 • Ofte medfølger serviceaftale
 • Månedlige betalinger ofte lavere end ved billån
 • Billigt at skifte bil ofte
 • Hvad er leasing?


Leasing kan godt ses som en form for leje. Når du leaser en bil, betaler du et månedligt beløb i hele perioden for leasingen. Derudover er der forskellige udgifter, som kan variere fra udbyder til udbyder. Der er for eksempel et startgebyr, og i nogle få leasingkontrakter skal du også betale for eventuelle reparationer. Det er dog i de færreste tilfælde, at det ikke er inkluderet i aftalen. I hele leasingperioden har du brugsretten på bilen, men ikke købsretten. Det betyder derfor også, at købeloven ikke er gældende, når du leaser. Det er derfor yderst vigtig, at du er meget opmærksom på, hvad der står i din leasingkontrakt.

Leasing ydelse:

Når man leaser en bil, slipper man for omkostningerne forbundet med at købe. I stedet betaler man en månedlig ydelse. Leasingydelsen varierer afhængig af typen af leasing og værdien af bilen.

Engangsydelse/Udbetaling: Betales i starten af leasingperioden. Jo højere engangsydelse, jo lavere bliver den efterfølgende månedlige ydelse.

Månedlig ydelse: Efter at engangsydelsen er betalt, bliver den resterende ydelse betalt månedsvis. Denne ydelse varierer afhængig af bilens værdi, kørte kilometer og øvrige forhold, som varierer fra leasingtype til leasingtype.

Leasing Periode:

Leasingperiode betegner hele den periode, som bilen står til rådighed for leasingtageren og varierer fra en måned og opefter. Man kan ofte lease i længere perioder end den, leasingselskaberne tilbyder i annoncering.

Når man overvejer om man skal lease eller købe sin bil, er det vigtigt at have leasingperioden med i sine overvejelser. Ofte vil det være billigere at lease en bil, hvis leasingperioden er længere, eksempelvis 36 måneder. Udbetalingen vil typisk være den samme for bilen om man leaser den 12 eller 36 månedet. På den vis vil prisen pr. kilometer falde, jo længere leasingperioden er.

Kilometer i leasing perioden:

For at tegne den bedst mulige leasingkontrakt er det vigtigt at afstemme forventning om antal kørte kilometer i leasingperioden. I leasingkontrakten aftales nemlig et maksimalt antal kørte kilometer – hvis der ved leasingens afslutning er overkørte kilometer, skal leasingtageren betale en ekstra ydelse. Det er dog ofte muligt at ændre kontrakten undervejs, hvis der er en forventning om, at de antal kørte kilometer kommer til at overstige de aftalte.

Brændstof:

Leasingtageren betaler selv for den benzin eller diesel, der bliver fyldt på den leasede bil. Nogle leasingselskaber tilbyder dog varierende rabat på brændstof, hvis man tanker hos specifikke benzinselskaber.

Ligeledes skal der tænkes over hvilken slags brændstof man gerne vil have bilen kører på. Der er forskel på literprisen såvel som afgifter mv.

Forsikring:

En leaset bil skal som absolut minimum være forsikret med den obligatoriske ansvarsforsikring – derudover kræver mange leasingselskaber også, at der tegnes kaskoforsikring. En leaset bil skal forsikres som var det leasingtagerens egen købte bil – men afhængig af leasingtype og leasingaftale, kan forsikring tegnes via leasingselskabet. Betaling af forsikring sker ikke altid med den månedlige ydelse, men som en separat, årlig ydelse.

Service og vedligehold:

Når man leaser er der ofte mulighed for at få en serviceaftale med i leasingaftalen. Med en sådan aftale, kan man sikre sig mod uforudsete udgifter til bilen. Ofte vil leasingselskabet have en aftale med bestemte automekanikere, hvor bilen blot skal afleveres, ordnes og herefter afhentes - uden beregning. En serviceaftale vil som regel følge med en større månedlig ydelse.

Ved finansiel leasing er leasingtageren selv ansvarlig for service og vedligeholdelse af bilen. Ved operationel leasing (Mest anvendte leasing type) indregnes service- og vedligeholdelsesomkostninger i den månedlige ydelse.

Flex Leasing

Flexleasing også kendt som periodeafgift har vundet indpas hos kunder, der efterspørger biler i prisklassen fra Kr. 800.000,- inklusive afgift og opefter.

Kernen i denne finansieringsform er at leasingselskabet betaler registreringsafgiften i små månedlige rater i stedet for de normale 180 % i registreringsafgift, når bilen indregistreres.

Populært talt kan man sige, at jo dyrere bilen er, jo større er besparelsen. Hvis du udelukkende ønsker at benytte bilen en del af året, er besparelsen særlig attraktiv.

Oven i den månedlige afgift skal tillægges et gebyr baseret på diskontoen og et tillæg som Skat modtager som kompensation for den afgift, som ikke modtages fuldt ud med det samme.

Flex Leasing - er kun muligt ved leasing.

Sådan virker det:

 1. Du vælger den ønskede bil
 2. Leasingselskabet fremsender tilbud på leasing af bilen
 3. Leasingkontrakt udfærdiges
 4. Der indbetales sikkerhedsstillelse.

  Leasingtager stiller sikkerhed for:
  • Depositum (15 % af bilens pris uden moms og afgift)
  • Forventet afskrivning i leasingperioden
  • Montering af satellitovervågning, kontraktoprettelse
  • Kontraktoprettelse
 5. Efter indbetaling af sikkerhedsstillelse behandles sagen hos SKAT, og bilen kan indregistreres

Har du allerede en bil, som du ønsker at flexlease, kan der almindeligvis indgås en leasingaftale under forudsætning at, bilen er uden afgift.

Når din leasingperiode slutter, har du følgende muligheder:

 • Du kan forlænge kontrakten
 • Betale den resterende reg.-afgift
 • Stilstandslease hvor forrentning og forsikring opretholdes
 • Du kan anvise en tredjepart, som kan købe bilen af leasing-selskabet
 • Leasingselskabet kan sælge bilen på dine vegne.

Split Leasing

Privat -og erhvervskørsel i samme bil

Split-leasing er grundlæggende baseret på enten en almindelig leasingkontrakt på fuld afgift eller en flexleasingkontrakt, som blot er delt procentvis op i forhold til brugen af bilen. Det betyder, at hvis du ønsker at bruge din bil til både erhvervsmæssig kørsel og til privat kørsel, så indgås der to enslydende kontrakter med henholdsvis dig som privatperson og din arbejdsgiver/virksomhed.

Spar beskatningen og del driftsomkostningerne med virksomheden

Fordelen ved split-leasing er, at din arbejdsgiver eller virksomhed sparer en del af udgiften til bilen, og du sparer udgiften til beskatning af fri bil

Alle udgifter, herunder førstegangsydelse, leasingydelse, brændstof, forsikring, grøn ejerafgift mv. deles mellem de to leasingtagere, altså din arbejdsgiver/virksomhed og dig som privatperson. Begge parter modtager således hver en månedlig faktura som relaterer sig til det aktuelle forbrug af bilen i den foregående måned.

En vigtig forudsætning for delleasing er, at der fra start fastsættes en realistisk fordelingsnøgle mellem erhvervs og privatkørsel, og at der til hver en tid føres log over kørselsforbruget, således at fordelingen mellem privat -og erhvervsmæssig kørsel kan dokumenteres.